Hoe relatiegeschenken kunnen bijdragen aan een betere wereld

De wereld van de relatiegeschenken heeft geen goed imago. Relatiegeschenken zijn vaak gemaakt van goedkoop plastic en vervuilen de wereld.Dat is ook zo, maar ook op het gebied van de relatiegeschenken verandert er in korte tijd veel goeds.

Leveranciers en producenten maken steeds vaker gebruik van duurzame en gerecyclede materialen. Daarnaast zorgen zij ervoor dat de mensen die in de fabrieken werken in betere leefomstandigheden terecht komen. Naast dat de productie en de omstandigheden in welke relatiegeschenken gemaakt worden dus flink verbetert zijn, komen er ook steeds meer mooie en trendy groene geschenken bij. Dus bovenop de standaard uitvoeringen van producten, zijn er ook steeds meer eco varianten verkrijgbaar en in ontwikkeling. Kortom; de wereld van de relatiegeschenken hoeft lang niet meer zo vervuilend te zijn als je misschien denkt!

De 5 tips voor het verantwoord kiezen van relatiegeschenken

1)  Vraag naar een duurzaam alternatief

2)  Kijk naar het verhaal achter het product dat je in wilt kopen. Is dit item bijvoorbeeld gemaakt van duurzaam materiaal? Of zorgt het merk ervoor dat maatschappelijke doelen gerealiseerd worden?

3)  Kijk naar de kwaliteit en dus de levensduur van het product.

4)  Kijk of een product gemakkelijk gerecycled kan worden.

5)  Geef met je hart of geef anders niet. Voelt het niet goed? Kies dan voor iets anders.
 

Zelf bijdragen aan een betere wereld

Zelf kun je ook op een eenvoudige manier bijdragen aan een betere wereld met een beter imago. Als je geschenken wilt weggeven aan je relaties, medewerkers of potentiële klanten, wil je toch liever kiezen voor een verantwoord product. Dat is goed voor de wereld om je heen, de maker en ook voor de ontvanger. Een geschenk dat op een mooie manier gemaakt is, of uit duurzame materialen bestaat voelt goed en wordt niet snel weggegooid. Het geven van een echt groen en duurzaam product draagt zeker bij aan een beter imago van je bedrijf en geeft jou ook een goed gevoel. Een win-win situatie dus.

In de volgende blogs zal ik het hebben over duurzame materialen die gebruikt worden in de promotionele branche. Zodat jij een nog betere keuze kunt maken bij het kiezen en inkopen van jullie relatiegeschenken!

© 2016 - 2021 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel