Vier tips voor het perfecte kerstpakket

Lijkt kerst ver weg? Ja! En toch is het alweer bijna tijd om je kerstpakket samen te stellen. Zeker de grote bedrijven stellen nu de commissies samen die zich gaan buigen over het eindejaarsgeschenk! Waarom nu al? Nu is er nog volop keus in geschenken èn tijd om de ‘personal touch’ te realiseren. En of je nu bij een groot of klein bedrijf werkt, wij geven je vier tips voor het perfecte kerstcadeau.

 

Tip #1: Ontdek wat jouw collega’s en medewerkers leuk vinden

Zonder te generaliseren natuurlijk, wordt vaak gesteld dat hoogopgeleide medewerkers in je bedrijf meer open staan voor een luxe cadeau, een goed doel of duurzaam kerstcadeau. Of dat arbeiders en mensen op de werkvloer vooral blij worden van een traditioneel kerstpakket om gezellig met het gezin uit te pakken en onder de kerstboom te zetten. Maar wil je echt weten wat jouw medewerkers willen? En de stereotypes overboord gooien? Hou dan een enquête of kleine steekproef onder je collega’s en medewerkers om te horen wat zij nu echt een mooi kerstcadeau vinden. Het zal je verbazen wat voor reacties je krijgt!

 

Tip #2: Koppel het kerstpakket ècht aan jouw bedrijf

Kijk goed naar de missie en de visie van het bedrijf. Het kerstpakket gaat op de eerste plaats over waardering, maar het is ook een mooi moment om te onderstrepen waar jouw bedrijf voor staat. Hebben jullie duurzaamheid hoog in het vaandel staan of ben je partner van bijvoorbeeld MVO Nederland? Verdiep je dan eens in een duurzaam of ‘groen’ kerstpakket. Hebben jullie dit jaar een mooi doel bereikt of een interne campagne gevoerd, dan is dit een perfect moment om het personeel te bedanken voor het harde werk of de campagne nog een keer onder de aandacht te brengen.

 

Tip #3: Kijk goed naar je budget voor je gaat kiezen

Voordat je helemaal enthousiast wordt van een prachtig kerstpakket, is het goed om te weten wat jullie kerstbudget is. Om teleurstelling te voorkomen. De Werkkostenregeling (WKR) wordt ieder jaar opnieuw bepaalt dus check deze ook goed. Lees hier meer over de Werkkostenregeling.


Tip #4: Maak een keuze tussen een online of offline kerstcadeau

Heb je een grote organisatie? Dan is het prettig om te kiezen voor een online kerstcadeau. Hierdoor heb je geen omkijken naar de logistieke afhandeling en kan iedereen zijn of haar eigen cadeau uit kiezen. Heb je genoeg ruimte en is logistiek geen probleem, dan kun je voor een mooi fysiek cadeau kiezen. Je kunt dan kiezen voor een traditioneel kerstpakket met veel etenswaren of  gaan voor een groot cadeau waar men nog jaren iets aan heeft. De keuze is helemaal aan jou!

Wij wensen je in ieder geval succes en natuurlijk veel plezier, met het uitkiezen van het meest geschikte kerstpakket voor jouw bedrijf. Op onze website hebben wij verschillende duurzame kerstpakketten staan. Neem ook zeker even de moeite om hier een kijkje te nemen. Wie weet zit het juiste pakket er wel tussen. Wij denken graag met je mee, dus aarzel niet om te bellen, te mailen of om te vragen naar een pakket op maat. En onthoud: je kunt nooit iedereen helemaal gelukkig maken!

 

P.S.
Wist je dat het kerstpakket een van de belangrijk middelen is voor de Nederlandse medewerker om de waardering van de werkgever te voelen? Een persoonlijke touch, een overwogen kerstpakket is dan fijn want de verwachtingen zijn altijd hoog gespannen.

 

© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel