EcoGiving Blog

Naast de mooiste eco relatie- en kerstgeschenken helpen wij je ook graag bij het maken van een duurzame keuze. Graag inspireren we jouw om net even te kiezen voor een groener alternatief en je bewust te maken van alle bijzondere eco opties die er zijn in de grote wereld van de relatiegeschenken. Natuurlijk delen we hier ook nieuws. Over EcoGiving zelf maar ook over mooie nieuwe initatieven die de wereld groener maken en tips om verbonden te blijven. Want verbinding met jouw collega's en klanten, dat is toch het beste wat er is?

 


We hebben een aanbesteding gewonnen

Dit is echt tof nieuws! We hebben de aanbesteding van de Universiteit Utrecht gewonnen. En het is niet zomaar een aanbesteding, want wij krijgen de kans om hen de komende 6 jaar te voorzien van alle duurzame merchandise!

Lees meer....


EcoGiving neemt GreenGiftBox over!

We hebben geweldig nieuws! GreenGiftBox is nu het zusje van EcoGiving en daar zijn we enorm trots op. GreenGiftBox sluit precies aan bij onze missie en dankzij hun toevoegingen kunnen we samen nog meer impact maken. Maar waarom is dit nieuws zo geweldig? We vertellen je er alles over in deze blog.

Lees meer....


Nationale Klimaatweek 2023 - EcoGiving is klimaatsupporter!

Het is zover: de Nationale Klimaatweek van 2023 is begonnen en wij zijn met EcoGiving klimaatsupporter! Van 30 oktober tot 5 november staat alles in het teken van het verminderen van CO2-uitstoot, het promoten van hernieuwbare energie en het aanmoedigen van een groenere levensstijl. In deze blog willen we je inspireren en informeren over hoe jij kunt bijdragen.

Lees meer....


4 redenen om te kiezen voor een duurzaam kerstpakket

Kerst lijkt nog ver weg, maar komt er alweer aan, en dat betekent dat het tijd is voor kerstpakketten. Maar terwijl we nadenken over wat we onze collega's willen geven, is het ook belangrijk om na te denken over de impact. Kunnen we onze pakketten koppelen aan duurzaamheid? Jazeker!

Lees meer...


EcoGiving haalt goud in de EcoVadis-rating van 2021

EcoVadis, het erkende ratingbureau voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft EcoGiving beoordeeld op de thema’s Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop. De blijvende inzet om de relatiegeschenken- en kerstpakkettenbranche duurzamer te maken is door EcoVadis officieel beloond met een gouden medaille. Daarmee behoort EcoGiving in de top 5% van duurzame bedrijven wereldwijd op het gebied van MVO.

Lees meer...


Gemeente Rotterdam kiest EcoGiving als ‘beste leverancier circulaire promotieartikelen’

Rotterdam is op weg naar een samenleving zonder afval. Het college wil de stad op een circulaire manier inrichten. Dat betekend dat de levensduur van producten verlengd worden en afval weer als grondstof gebruikt kan worden. Het ideaal van de gemeente is om een samenleving zonder afval zo snel mogelijk dichterbij te brengen. Als onderdeel van deze ambitie schreef Rotterdam een aanbesteding uit om ‘De beste leverancier van circulaire promotieartikelen’ te vinden. De duurzame relatie- en kerstgeschenken firma EcoGiving kwam hierbij als winnaar uit de bus. 

Lees meer...


Geen bamboe en maisvezel bekers meer? Dit zijn de mooiste alternatieven

Misschien heb je het wel meegekregen. 15 februari 2021 kwam er een nieuwsbericht naar buiten over kunststof met bamboe en mais. De NVWA kondigde een dringend advies aan om serviesgoed gemaakt van een samentelling uit bamboe of maiskorrels en melamine niet langer in gebruik te nemen. EcoGiving en haar leveranciers hebben hierdoor besloten om ook per direct te stoppen met de verkoop van deze producten. We vertellen je graag meer over het advies van het NVWA en omdat we je het liefst blijven helpen met mooie promotionele producten die goed zijn voor de wereld, een aantal mooie alternatieven.

Lees meer...


Vier tips voor het perfecte kerstpakket

Lijkt kerst ver weg? Ja! En toch is het alweer bijna tijd om je kerstpakket samen te stellen. Zeker de grote bedrijven stellen nu de commissies samen die zich gaan buigen over het eindejaarsgeschenk! Waarom nu al? Nu is er nog volop keus in geschenken èn tijd om de ‘personal touch’ te realiseren. En of je nu bij een groot of klein bedrijf werkt, wij geven je vier tips voor het perfecte kerstcadeau. 

Lees meer...


8.000 liter water voor het maken van een T-shirt? Het kan echt anders!

Onze missie is om het bedrijfsleven groener te maken daarom vertellen we jou graag waar je op kunt letten bij het uitzoeken van eerlijke bedrijfskleding. Laatst sprak ik met Rick Schurink van Texet Benelux, enthousiaste verkoper van 100% ecologisch Fairtrade katoen voor de promotionele branche. In september 2016 heeft Texet Benelux (oorspronkelijk Zweeds bedrijf) het merk Cottover opgericht, omdat zij een groot voorstander zijn van duurzaam ondernemen. De vraag naar eerlijke en ecologische bedrijfskleding wordt steeds groter. Ook bij de overheid en grote bedrijven. Door ecologisch en Fairtrade te verbouwen worden er geen pesticides, geen genetisch gemanipuleerde zaden (GMO) en geen kunstmatige mestsoorten op de plantages meer gebruikt.

Lees meer...


 

© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel