Ga voor groen         Relatiegeschenken en kerstpakketten         Altijd duurzaam  

Fairtrade chocolade

Maak het verschil met fairtrade chocolade

We vonden dat het tijd was voor actie en hebben daarom fairtrade chocolade aan ons assortiment toegevoegd. Kinderarbeid, armoede en onderbetaling zijn problemen die we tegengaan met de verkoop van fairtrade chocolade. Fairtrade chocolade gaat het oneerlijke handelssysteem wat er bestaat waarin cacaoboeren worden uitgebuit, tegen. Jij kunt eenvoudig mee helpen door over te stappen naar chocolade wat fairtrade is. Chocolade met een fairtrade keurmerk zorgt ervoor dat boeren een minimumprijs ontvangen en daar bovenop een premie krijgen voor hun cacaobonen. 

De standaarden van fairtrade chocolade

Naast boeren komen ook kleine plantages in aanmerking voor een fairtrade keurmerk. De standaarden van fairtrade zijn in dit geval gericht op een beter bestaan voor de arbeiders met goede werkomstandigheden en goede lonen. De meest kwetsbare groep zijn vaak de mensen die werken zonder vast contract zoals tijdelijke arbeidskrachten of seizoenwerkers. In Zuid-Amerika, Afrika en Azië leven veel boeren in onzekerheid over hun dagelijkse inkomen. De opbrengst van het maken van chocolade is vaak te laag om je gezin te kunnen onderhouden, hierdoor kunnen ze niet investeren in de gemeenschap, hun kinderen of in de onderneming. Fairtrade gaat dit echter allemaal tegen en zorgt voor eerlijkheid en transparantie.

Een percentage naar Max Havelaar

Voor elke chocolade reep die bij ons wordt verkocht gaat er 2,5% naar Max Havelaar. Dat komt neer op ongeveer 4 cent per reep terwijl een cacaoboer niet meer dan 2 cent krijgt voor een reep. Merken die hun fairtrade chocolade willen certificeren betalen een fee aan Max Havelaar, dit bedrag ligt tussen de 500 euro en de 2000 euro per jaar. Fairtrade chocolade kopen kan via onze webshop, waar we diverse merken van fairtrade chocolade verkopen. Bestel eenvoudig chocolade bij ons en geniet extra, wetende dat je geld goed terecht komt.

 


 

 

 

 

© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel