THE IMPACT COLLECTION

HET EINDE VAN GREENWASHING

Vertrouwt u alle duurzame claims?
Wij geloven dat duurzaamheid begint met transparantie.
Met onze nieuwe IMPACT-collectie willen we een einde maken aan greenwashing en het ware verhaal over duurzaamheid vertellen. Wij geloven dat traceerbaarheid en duurzaamheid nauw met elkaar verbonden zijn. Als marktpioniers effenen wij het pad voor de rest van de industrie.
De IMPACT-collectie is een lijn van producten die een impact wil hebben op het gebruik van water.

WAAROM WILLEN WE EEN IMPACT HEBBEN OP HET GEBRUIK VAN WATER?

Water is een wereldwijd probleem, van het smeltende Noordpoolgebied tot uitgedroogde laaglanden, en de gevolgen zijn overal ter wereld merkbaar. Tegen 2025 zal 50% van de wereldbevolking te maken krijgen met zogenaamde 'waterstress'; het moeten omgaan met een gebrek aan voldoende en gebruiksklaar water. Water is een zeer tastbaar onderwerp.

HOE KUNNEN WE EEN POSITIEVE IMPACT HEBBEN OP HET BESPAREN VAN WATER?

Door gerecycleerde polyesters en katoen te gebruiken. Door deze gerecycleerde materialen te gebruiken, besparen we duizenden liters water. Maar hoe kunnen we er zeker van zijn dat we echt gerecycled materiaal gebruiken en onze waterbesparende claims valideren?
Met AWARE™ garanderen we de echt gebruikte gerecyclede stofmaterialen en de claim van waterbesparing. AWARE™ is een virtueel onderdeel dat duurzame inhoud in een eindproduct verifieert door middel van traceertechnologie en claims valideert door middel van blockchaintechnologie.

THE IMPACT COLLECTION

We onderscheiden drie hoofdgebieden waar de Impact collectie kan bijdragen in het gebruik van water:
* Door gebruik te maken van gerecycled katoen en gerecycled PET, waardoor tot 1.800 L water per product wordt bespaard.
* Door gebruik te maken van glas en roestvrij staal, waardoor de producten beter herbruikbaar zijn dan eenmalige producten.
* Door 2% van elk verkocht product uit de Impact-collectie te doneren aan Water.org.


Water.org                                                                                                                   

Water.org is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor water en sanitaire voorzieningen in de wereld. Water.org wil het veilig, toegankelijk en kosteneffectief maken. Water.org helpt mensen toegang te krijgen tot veilig water en sanitaire voorzieningen door middel van betaalbare financiering, zoals kleine leningen. Water.org geeft elke dag alles om mensen in nood te voorzien van deze levensveranderende middelen - zodat vrouwen hoop krijgen, kinderen gezond zijn en gezinnen een goede toekomst.

 


 

per pagina
Sorteer op
    1 - 60 van 286 resultaten
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel