Ga voor groen         Relatiegeschenken en kerstpakketten         Altijd duurzaam  

Fairtrade katoen

Fairtrade katoen, met de hand geplukt

Katoen is een veelgebruikt materiaal voor diverse relatiegeschenken die we aanbieden op onze website, heb je al eens gedacht aan fairtrade katoen kopen? Tijdens de teelt van katoen dat fairtrade is wordt er geen gebruikt gemaakt van kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Alleen de goede katoen wordt gebruikt en wordt met de hand geplukt. Vervolgens wordt het grondig gewassen en blijven er alleen nog maar katoenvezels over. Alle vezels moeten plat liggen in dezelfde richting om er vervolgens garen van te kunnen maken. De vezels die ontstaan, worden vervolgens gedraaid in dikke strengen. Deze worden verdund om tot garen gesponnen te kunnen worden. Hier wordt de stof van gewoven. Op deze manier ontstaat er fairtrade katoen, het proces is hier dus belangrijk bij.

Het verdere proces van fairtrade katoen

De gesponnen garen worden met traditionele houten weefgetouwen geweven waarbij er 20 klossengaren aan een klossenrek hangen. Met een maximum van 90 meter worden alle draden tot een gelijke lengte afgemeten. Vervolgens worden de draden gespannen op weefgetouw en wordt het door het apparaat samengeweven. Er kan een lange lap gemaakt worden omdat het doek per 30 centimeter opgerold wordt om een dikke balk heen. 

Wij verkopen kleding die aan de fairtrade voorwaarden voldoen

Werknemers in het atelier worden getraind om aan te sluiten op dat wat duurzaam is. Het fairtrade katoen wat wij gebruiken in onze producten wordt veelal in India gemaakt, in de plaats Sanu. Er ontstaan mooie patronen omdat fairtrade katoen met de hand geweven is. Het katoen wordt niet gebleekt, zodat de natuurlijke kleur van het katoen blijft ontstaan. Hierdoor heb je het natuurlijke product overgehouden. In onze webshop kun je selecteren op de materialen, zo ook op het fairtrade katoen. Je kunt op deze manier precies zien welke producten van fairtrade katoen zijn.

 


 

 

 

 

© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel