Voor onze circulaire tassen werken wij samen met i-did, i-did gelooft in een sociale en circulaire samenleving. Een samenleving waar producten en grondstoffen niet worden weggegooid, maar hergebruikt en gemaakt onder sociale omstandigheden. Waar iedereen zijn bijdrage levert om de cirkel draaiende te houden en waar niemand wordt buitengesloten. Daarom herwaardeert i-did textiele grondstoffen en arbeidspotentieel: onze producten bestaan uit niet meer draagbare kleding en textiel van consumenten en bedrijven en worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bedrijven en organisaties hebben een voorbeeldfunctie voor onze samenleving. Daarom verbindt i-did zich met bedrijven met een hart voor mens en milieu. Wij ontlasten organisaties van hun afgedankte (bedrijfs)kleding en helpen merken/brands van hun textiel overschot. Hier leveren we nieuwe, hoogwaardige designproducten voor terug. Zo worden textiele grondstoffen hergebruikt en wordt op een duurzame manier kleinschalige productie in eigen land mogelijk gemaakt. Zo houden we de cirkel draaiende.

130 miljoen kilo kapotte kleding en textiel
Ieder jaar veroorzaken wij als consumenten en bedrijfsleven 240 miljoen kilo textiel afval. Hiervan belandt 130 miljoen kilo tussen het normale afval. Zonde, vinden wij, want het is een enorme verspilling van kostbare energie, grondstoffen en mensenwerk. i-did wil hier verandering in brengen en de noodzaak van textielinzameling stimuleren door consumenten en bedrijven te laten zien dat ook niet meer draagbare kleding van waarde is en als grondstof kan dienen voor nieuwe producten.

Sociale onderneming en stichting
i-did is een sociale onderneming waarin wij inkomsten genereren die bijdragen aan de bovengenoemde doelstellingen.
Naast de onderneming heeft i-did een stichting, waarbinnen wij extra projecten voor specifieke doelgroepen organiseren.

Sorteer op
© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel