OVER OXIOUS: 

Vrouwen project: 
Oxious werkt met vrouwen in een klein dorpje nabij Denizli, Turkije. Zij knopen onze doeken met de hand en verpakken ze in ons atelier in hun eigen dorp. Voorheen deden de vrouwen dit handwerk vanuit huis en ontvingen daarvoor een klein bedrag per doek. Door Oxious werken deze vrouwen nu samen onder goede werkomstandigheden. Ze krijgen meer dan het minimumloon, bouwen een pensien op en zijn verzekerd bij ziekte en arbeidsongeschiktheid. De vrouwen hebben meer sociale contacten en zijn onafhankelijker.

Circulaire collectie:  
Oxious is continu bezig de duurzaamheid van productieprocessen te optimaliseren. Ons rest textiel gebruiken wij in onze gerecyclede producten. Doeken met weeffouten doneren wij aan liefdadigheidsinstellingen of gaan naar onze partners, die er nieuwe producten zoals surfponcho's van maken. We kunnen hierdoor produceren met bijna 0% textielafval. Onze gerecyclede hamamdoek is voor 50% gemaakt van snijafval en van de consument afkomstig textielafval. Deze hamamdoek is gecertificeerd als 'Class 1'-product volgens de 'Circulair Product Footprint'-index. Het is ons doel om in 2021 de eerste volledig circulaire collectie te presenteren.

Humble smile foundation: 
We werken samen met The Humble C0. Oxious is merchandise partner voor hun milieuvriendelijke bamboe tandenborstel. De oogst van bamboe voor deze tandenborstel gebeurt met respect voor de leefomgeving. Elke aankoop van 'Humble Brush' draagt bij aan (tandheelkundige) gezondheidsprojecten van 'Humble Smile Foundation' voor kinderen in achterstandsgebieden over de hele wereld. Deze doelstelling sluit naadloos aan op de duurzame en sociale missie van Oxious. 

Sorteer op
© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel