Over Pineut: 

Onze missie is mensen te inspireren om en zelf dingen te maken. Doen! Ondernemen! Dat werken we door in de complete keten. Zo stimuleren we lokaal ondernemerschap in de landen waar onze kruiden en specerijen worden verbouwd en werken we in Nederland met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We geloven dat goed werk hebben, je een beter mens maakt en je daardoor beter voor jezelf en je omgeving kunt zorgen.

Zo werken we stuk voor stuk met smaakvolle producten die mensen moeten inspireren om het lekker zelf te maken. Natuurlijk omdat het leuk en lekker(der) is, maar ook omdat je er goed mee doet. Want, ondanks dat je het niet proeft (of misschien ook wel), willen we met Pineut ook gewoon het verschil maken. Daarom gebruiken we de zeventien VN Sustainable Development Goals als leidraad bij vrijwel alles wat we doen. Met een focus op het tegengaan van Armoeder en Waardig werk en economische groei.  

Zo werken we samen met Het Blauwe Huis. Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden. Hun eigen teelt vormt de bodem onder hun bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeren ze al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en -kwaliteit.

Daarnaast werken we ook samen met Moyee. Dat zijn de meest eerlijke koffiebonen die er op de markt zijn. Wat deze bonen zo fair maakt? Doordat Moyee de bonen laat branden in het land van herkomst, wordt de hoeveelheid geld die de producerende landen (en mensen) verdienen met 300% verhoogd!
Meer werk en inkomsten in deze koffieproducerende landen, betekent weer een stapje dichterbij een eerlijkere verdeling van welvaart in de wereld. Ook werken we samen met de sociale werkplaats Stroomopwaarts in Schiedam. Omdat iedereen die kan werken het verdient om mee te doen in de maatschappij. 

Sorteer op
© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel