Geen bamboe en maisvezel bekers meer? Dit zijn de mooiste alternatieven

 

Misschien heb je het wel meegekregen. 15 februari 2021 kwam er een nieuwsbericht naar buiten over kunststof met bamboe en mais. De NVWA kondigde een dringend advies aan om serviesgoed gemaakt van een samentelling uit bamboe of maiskorrels en melamine niet langer in gebruik te nemen. EcoGiving en haar leveranciers hebben hierdoor besloten om ook per direct te stoppen met de verkoop van deze producten. We vertellen je graag meer over het advies van het NVWA en omdat we je het liefst blijven helpen met mooie promotionele producten die goed zijn voor de wereld, een aantal mooie alternatieven.

 

Van veilig naar onveilig, hoe zit dat?

Afgelopen week kwam dit bericht naar buiten. EcoGiving en haar leveranciers hebben besloten om de verkoop van voedselcontact producten (zoals bekers, schalen en mokken) per direct te staken.

Aanleiding voor deze maatregel heeft te maken met een advies van een Europese onderzoekscommissie waarbij is komen vast te staan dat bamboevezel niet als hout- maar als grassoort moet worden aangemerkt. Hierdoor valt bamboe uit de toegestane additieven lijst van verordening (EU) Nr. 10/2011 aangezien ‘gras’ simpelweg niet wordt genoemd. Momenteel wordt onderzocht of ‘grassen’ alsnog kunnen worden toegevoegd aan bovengenoemde lijst.

De reden dat bamboe- en maisvezel in combinatie met kunststof wordt onderzocht is naar aanleiding van een risicobeoordeling waarbij mogelijkerwijs bij hogere temperaturen schadelijke hoeveelheden melamine en formaldehyde uit de bekers in voedsel terecht zouden kunnen komen. Aangezien onze leveranciers een actief beleid hebben op het testen van deze goederen, is bij eerdere inspecties van de NVWA aangetoond dat de door EcoGiving verkochte ‘bamboe’ artikelen geen melamine en formaldehyde bevatten.

 

Geen directe reden tot zorg

Wij willen hierbij dan ook benadrukken dat deze nationale maatregel het gevolg is van bovengenoemd advies en onze artikelen dus geen direct gevaar opleveren voor de volksgezondheid. Het voedingscentrum meld hierin ook het volgende: Volgens Van der Vossen hoef je je niet direct zorgen te maken als je eerder servies van melamine (met bamboe of mais) hebt gebruikt voor jezelf of je kind. “We geven de adviezen uit voorzorg. Formaldehyde is een stof die pas in grotere hoeveelheden schadelijk is. Er zijn geen aanwijzingen dat het gebruik van dit soort servies gevolgen heeft voor de gezondheid op de lange termijn.”

Geen directe reden tot zorg dus. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je wellicht jouw (recente) aankoop wilt checken. Geen probleem, neem contact met ons op via info@ecogiving.nl of bel +31 – (0)6 283 50 736. We staan je graag verder te woord.

 

Genoeg alternatieven!

Dus wat blijft er nu over als milieubewust alternatief voor de plastic flessen en bekers? Van koffiedrap tot rietsuiker, er blijft nog meer dan genoeg over om jouw promotie kracht bij te zetten. We zetten de 5 mooiste van dit moment voor je op een rijtje.

 

Coffee Cup

Wat is er mooier om een koffiekopje te maken dan de ingrediënten voor het maken van de drank... koffiedik en suikerriet! Het kopje ruikt zelfs naar koffie, wat bijdraagt aan de zintuiglijke ervaring - of het nu is om je 's morgens wakker te maken of om je 's middags wat meer energie te geven. Bekijk ze hier.

 

 

Glazen drinkbeker

Met glas zit je altijd goed. Makkelijk in de vaatwasser en stylish verantwoord. Deze glazen drinkbekers zijn er in verschillende kleuren en de grip kan voorzien worden van jouw logo. Bestel ze hier.

 

 

PLA Koffie Cup

Een duurzaam alternatief voor traditionele bekers! Deze PLA-koffiekop is stijlvol en praktisch in de ochtend en is ideaal voor het vervoeren van uw favoriete warme drank. Vervaardigd uit afbreekbaar plantaardig materiaal (PLA), dus niet alleen stijlvol maar ook vriendelijk voor de planeet. Wordt geleverd met een siliconen grip en deksel voor uw gemak. Past gemakkelijk onder de meeste koffiemachines. 100% melamine vrij. Bestel ze hier.

 

 

 

Suikerriet Bidon

Deze Bio Bidon van Suikerriet is geproduceerd in Nederland. De functionele eigenschappen van deze plantaardige kunststof zijn identiek aan die van de traditionele kunststoffen. Suikerriet neemt tijdens de groei CO2 op en reduceert de uitstoot van broeikasgassen. BPA Vrij 750 ml. Rondom te bedrukken met plantaardige inkt. Win win! Bestel ze hier.

 

 

 

Kurk en RVS

Een klassieker die bijna overal tegen bestand is: Roest Vrij Staal. RVS gaat lang mee en ziet er mooi uit. Deze koffiebeker is afgewerkt met een kurken onderkant en houd dranken tot 3 uur warm en tot wel 6 uur koud. Bestel ze hier.

 

 

 


 

 

© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel