EcoGiving haalt goud in de EcoVadis-rating van 2021

 

EcoVadis, het erkende ratingbureau voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft EcoGiving beoordeeld op de thema’s Milieu, Arbeids- en Mensenrechten, Ethiek en Duurzame Inkoop. De blijvende inzet om de relatiegeschenken- en kerstpakkettenbranche duurzamer te maken is door EcoVadis officieel beloond met een gouden medaille. Daarmee behoort EcoGiving in de top 5% van duurzame bedrijven wereldwijd op het gebied van MVO.

Zo’n mooie beoordeling gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij. “Nadat we ruim twee jaar geleden gestart zijn hebben wij veel bedrijven bewust kunnen maken van een duurzaam alternatief voor promotieartikelen en kerstpakketten. Heel gaaf dat wij nu ook zelf de waardering krijgen voor de weg die we zijn ingeslagen met EcoGiving. En dan ook nog gelijk met een gouden medaille, super trots op ons team!” aldus Jeroen Sölner, mede-eigenaar van EcoGiving.

EcoVadis Ratings is de hoeksteen van meer dan 600 duurzame inkoopprogramma’s binnen de wereldwijde waardeketen en is getest bij meer dan 75.000+ bedrijven in meer dan 200 industrieën en 160+ landen. De methodologie omvat zeven managementmethoden indicatoren, over 21 duurzaamheidscriteria heen, in vier thema’s; Milieu, Arbeid en Mensenrechten, Ethiek en Duurzaam Inkopen. De methode is gebaseerd op toonaangevende normen zoals GRI, UNGC en ISO 26000, en staat onder toezicht van een internationaal wetenschappelijk comité. EcoVadis beoordeeld het beleid, de acties en de resultaten van een bedrijf, evenals de input van externe professionals en externe belanghebbende.

Het behalen van de gouden EcoVadis beoordeling betekent overigens niet alleen dat EcoGiving een uitstekende totaalscore heeft behaald, en op vrijwel ieder onderdeel bovengemiddeld gescoord heeft, maar dat we daarnaast ook positief gescreend zijn op de uitgebreide 360° Watch-test. Deze test is een complementaire informatie en data-screening op het MVO gedrag van EcoGiving. Meer dan 100.000 bronnen verspreid over media, overheid, vakbonden, NGO’s en andere bedrijfsnetwerken zijn hierbij onderzocht.

Met deze uitgebreide meting en beoordeling maken we het veel organisaties en inkopers nog makkelijker om ook in de promotie van hun branding en het belonen van de medewerkers met zekerheid voor een Maatschappelijk Verantwoorde oplossing te kiezen. En daar zijn wij als EcoGiving natuurlijk maar wat trots op! Meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Neem contact op met Jeroen Sölner via jeroen@ecogiving.nl of 06 – 283 50 736.

 


 

 

© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel