Nationale klimaatweek 2023 - EcoGiving is klimaatsupporter

Het is zover: de Nationale Klimaatweek van 2023 is begonnen en wij zijn met EcoGiving klimaatsupporter! Van 30 oktober tot 5 november staat alles in het teken van het verminderen van CO2-uitstoot, het promoten van hernieuwbare energie en het aanmoedigen van een groenere levensstijl. In deze blog willen we je inspireren en informeren over hoe jij kunt bijdragen.

Kleine inspanningen, grote impact

Laten we meteen de belangrijkste vraag aanpakken: Hoe kun jij bijdragen aan een beter klimaat? Het zal je verbazen hoe zelfs kleine veranderingen een aanzienlijke impact kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het verminderen van water- en voedselverspilling. Probeer kortere douches te nemen en zet de kraan wat minder warm. Tegenwoordig zijn er handige douchecoaches beschikbaar in de vorm van zandlopers, zoals deze. Bovendien kun je bewust boodschappen doen om verspilling te voorkomen. Hoe vaak heb je voedsel weggegooid omdat je simpelweg te veel in huis had? De gouden tip hier is het gebruik van boodschappenlijstjes. Plan vooruit, zodat je niet impulsief van alles aanschaft. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook tijd.

Wist je dat zowel bedrijven als individuen voedsel kunnen doneren aan voedselbanken? Sommige gemeenschappen hebben zelfs initiatieven waarbij buren samen voedsel ophalen. Vooral met de kerst in aantocht is dit een prachtig gebaar. Bij EcoGiving doneren we regelmatig voedsel aan de voedselbank.

Een groenere werkplek

Als je grotere impact wilt maken, denk dan eens aan je werkplek. Neem een kijkje op kantoor. Van welke materialen zijn je notitieboekjes en pennen gemaakt? Worden er nog steeds wegwerpbekers gebruikt, of zijn er al duurzame alternatieven? Wat gebeurt er met het afval? Er zijn ontelbare manieren om op het werk milieuvriendelijker te worden. Het begint bij bewuste inkoop. Kies voor materialen die gerecycled of upcycled zijn. Zo voorkom je verspilling van nieuwe grondstoffen en reduceer je afval. Dit is een win-win situatie: goed voor het klimaat én goed voor jouw kantoor. Overigens kun je zelfs je afvalstromen benutten, bijvoorbeeld door koffiedik te verzamelen. Bedrijven zoals Unwaste maken hier zeepjes van, dat is toch geweldig!

Hulp nodig?

We zijn er om je te helpen. Je kunt ons bellen (085 - 004 43 63) of een e-mail sturen met jouw vragen. Vooral als het gaat om duurzame geschenken, kunnen wij je passend advies geven. Wil je meer lezen over initiatieven? Dat kan ook! Kijk dan op nkw2023.nl/agenda. Daar vind je leuke workshops en initiatieven waar je aan kunt deelnemen.

Laten we deze Klimaatweek gebruiken om bewuster te leven en gezamenlijk te bouwen aan een duurzamere toekomst. Het begint met kleine stappen, maar de impact kan enorm zijn. Samen hebben we de kracht om het verschil te maken!

Wat ga jij doen om bij te dragen aan een beter klimaat?

© 2016 - 2024 Eco Giving | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel